Milanič pred derbijem: “Atmosfera v slačilnici je odlična!”

NK Maribor:Olimpija. Foto: MP Produkcija

Uvodoma je trener strateg vijoličastih, Darko Milanič dejal, da zadnje dneve pred sobotnim derbijem z Olimpijo izkoriščajo predvsem za regeneracijo, saj so pred dvema dnevoma igrali fizično izjemno naporno tekmo v Slovenskem pokalu proti Domžalam. “Te dneve izkoriščamo torej za regeneracijo in taktične zamisli v napadu in obrambi. Jutri pa imamo še en trening, tako, da bomo maksimalno pripravljeni. Tudi atmosfera v slačilnici je podobna današnjemu sončnemu vremenu, torej odlična,” je še dodal Milanič.

Vir: NK Maribor

Se pa Milanič zaveda, da bodo morali biti vijolični v soboto izjemni v vseh segmentih igre, četudi so uvodni derbi v prvi četrtini prvenstva dobili s kar 3:0. “Imajo novega trenerja, tako da prav gotovo gre za drugačno ekipo kot v začetku sezone, ampak če bomo mi odigrali tako kot znamo in diktirali tempo na domačem igrišču, potem bo nasprotnik imel zelo malo vpliva na potek tekme. Delamo na tem, da bomo “tisti pravi”, četudi je derbi vedno drugačen od ostalih tekem prvenstva. Predvsem je Olimpija zelo kvalitetna v napadu, igrajo dobro, zato so za branilca tekme proti Olimpiji vedno naporne, ampak še enkrat ponavljam, če bomo mi odigrali tekmo tako kot znamo in smo si jo zamislili, potem ne bo nikakršnih težav,” je povedali branilec vijoličastih, Marko Šuler.

“Imamo vse v naših rokah. Smo kvalitetni imamo dober moment in veliko motivacije. Je pa res, da bomo igrali proti moštvu, ki je kvalitetno, ampak če se bomo držali vseh dogovorov, potem ne vidim nikakršnih težav,” je pogovor zaključil Milanič.

Oddaj komentar