Meta Hrovat tretja na veleslalomu za Zlato lisico

Vir: zlatalisica.si

Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je v drugi vožnji veleslaloma domače tekme svetovnega pokala za 56. Zlato lisico v Kranjski gori zadržala tretje mesto iz prve in si prismučala druge stopničke v karieri. Zmagala je Novozelandka Alice Robinson, druga po prvi vožnji. Med 15 sta bili še dve slovenski tekmovalki Tina Robnik in Ana Bucik.

Vir: zlatalisica.si

Drugi veleslalom je bil prava grozljivka zaradi igre stotink, a le do Alice Robinson, ki je z odličnim smučanjem premagala v prvem teku vodilno Petro Vlhova, še preden je Slovakinja, ki jo je v Podkorenu bodrilo več kot tisoč rojakov, sploh startala. Toda okrog 5.000 gledalcev je v čudovitem vremenu po odlični progi že prej do prvih stopničk po dveh letih z bučnim navijanjem pomagalo domačinki Meti Hrovat. Na tretjem mestu se je izenačila s Švicarko Wendy Holdener, z le šestimi stotinkami zaostanka za kolegico iz reprezentance pa se je svoje najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu veselila tudi Tina Robnik. Še več, tudi tretja Slovenka, Ana Bucik, je dosegla veleslalomsko uvrstitev kariere, na štirinajstem mestu, pišejo na spletni strani Zlata lisica.

“56. Zlata lisica je na svojem osmem gostovanju v Kranjski Gori potrdila organizacijske sposobnosti mariborskih organizatorjev, ki so se rekordno hitro preselili izpod Pohorja pod Vitranc in v Kranjski Gori izvedli najboljšo tekmo svetovnega pokala v tej ”nori” zimi. S pohvalami so jih nagradile prav vse tekmovalke, saj se redko zgodi, da imajo čisto vse, od prve do zadnje številke, enako progo,”
so dodali organizatorji.

Oddaj komentar