Mestna občina Maribor dobila gradbeno dovoljenje za atletsko dvorano

Vršilka dolžnosti načelnika Upravne enote Maribor Nina Pozeb Kolenc, je za naš medij potrdila informacijo, da so Mestni občini Maribor, danes, 13. marca, izdali gradbeno dovoljenje za ogrevalno atletsko dvorano.

Kot smo v minulih dneh poročali, se je pri pridobivanju gradbenega dovoljenja zapletalo. Želeli so ga pridobiti čimprej, saj ja časovnica za izgradnjo dvorane izjemno kratka. OFEM, za potrebe katerega se dvorana tudi gradi, se namreč bliža s svetlobno hitrostjo, otvoritev festivala nas v Mariboru čaka 23. julija letos.

Zadevo smo v petek preverjali na Mestni občini Maribor in Upravni enoti Maribor, od koder smo danes popoldne dobili pojasnilo: “Vam sporočamo, da je upravni organ investitorki Mestni občini Maribor dne 13. 3. 2023 izdal gradbeno dovoljenje za gradnjo atletske ogrevalne dvorane.”

Več tisoč športnikov prihaja v Mariboru

Mariborska občina bo letos julija gostila enega najpomembnejših mednarodnih športnih dogodkov v zgodovini Slovenije, Olimpijski festival evropske mladine, kjer se bodo mladi športniki pomerili v več disciplinah. Dogodek bo v Maribor pritegnil več kot 3500 tekmovalcev, osebja, staršev in gledalcev, zato se mesto skupaj s podjetjem Šport Maribor in drugimi partnerji intenzivno pripravlja na izvedbo te športne prireditve.

Oddaj komentar