Medgeneracijska (po) moč aktivistov kluba mariborskih študentov

Slika je simbolična. FOTO: Pixabay.com

Klub mariborskih študentov bo v letu 2021 izvajal projekt medgeneracijska (po) moč, ki so ga prijavili na razpis Evropske solidarnostne enote 2020. Poudarek bo na obujanju interakcije med starejšo in mlajšo populacijo.

Projekt so zasnovali, ker so opazili, da se v lokalnem okolju pojavlja potreba po večji vključenosti starejše populacije in potreba po obujanju interakcije med mlajšo in starejšo populacijo. Ob trenutni situaciji pa se je vključevanje starejših v družbo, še zmanjšalo. Primanjkuje pristnih socialnih stikov in topline.

Želijo zmanjšati prisotnost negativnih stereotipov o starostnikih

V mesecih trajanja projekta bo njihov primarni cilj navdihniti starejše občane za sodelovanje v družbi, povečati interakcijo med starejšo in mlajšo populacijo ter posledično zmanjšati občutek osamljenosti in s tem izboljšati splošno počutje starejših. Obenem želijo pri mladih zmanjšati prisotnost negativnih stereotipov o starostnikih.

Organizirali bodo različne dogodke, prilagojene trenutnemu položaju, s katerimi želijo vsaj malo prispevati k izboljšanju povezanosti starejše in spodbuditi solidarnost med ljudmi.

Prostovoljne dejavnosti

S pomočjo kampanje in objav s projekta na socialnih omrežjih bodo prav tako poskušali k prostovoljstvu in druženju s starejšimi spodbuditi tudi lokalno skupnost in širšo občinstvo. Predstavili bodo tudi prostovoljne dejavnosti, v katere se lahko ljudje sami vključijo in tako produktivno preživljajo svoj prosti čas.

Oddaj komentar