Med prazniki spremenjeni urniki komunalnih storitev

Od maja letos se je odvoz smeti podražil za 38 odstotkov.

Zaradi prihajajočih praznikov se spreminjajo urniki nekaterih komunalnih storitev. Kot so sporočili iz mariborske družbe Snaga, bodo na praznične dneve zaprte tržnice in zbirni centri odpadkov v Mariboru in primestnih občinah, odvoz odpadkov iz gospodinjstev pa bo namesto v sredo, 25. decembra in 1. januarja, potekal v soboto 21. in 28. decembra.

Vse uporabnike, ki imajo odvoze odpadkov načrtovane ob sredah, prosijo, da v soboto do 6. ure nastavijo posode na prevzemno mesto. “26. decembra in 2. januarja bodo odvozi potekali tako, kot da praznika ni, torej jih bomo izvajali v rednem terminu,” pojasnjujejo v Snagi.

Vsi zbirni centri v Mariboru in primestnih občinah, v katerih izvaja Snaga Maribor gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki, bodo na praznične dneve 25. in 26. decembra ter 1. in 2. januarja zaprti.

V torek 24. in 31. decembra pa bo njihov delovni čas skrajšan, in sicer v tistih občinah, v katerih so zbirni centri ob torkih odprti. V občinah Ruše in Selnica ob Dravi, ki si zbirni center delita, ter v občini Pesnica bo zbirni center obratoval med 11. in 15. uro, v Mariboru pa bosta na omenjena dneva oba zbirna centra odprta med 7. in 15. uro.

V mariborskem zavetišču za živali na praznične dneve ne bo ne ogledov živali ne sprehodov. Tudi vse lokacije mariborskih tržnic bodo na praznične dneve zaprte, 24. in 31. decembra pa bodo obratovale med 7. in 13. uro. Za razliko od siceršnjega obratovalnega časa bo v ponedeljek, 23. in 30. decembra, na osrednji tržnici odprt tudi mlečno-mesni paviljon.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar