Med največjo energetsko krizo sredi Glavnega trga sneg

Kot smo že poročali, so lahko obiskovalci na Glavnem trgu opazili kup snega na katerem je bil postavljen sam teptalec snega. Med tem, ko že štiri mesece poslušamo, kako moramo varčevati z vodo in z elektriko, so se na Marpromu spomnili v poletnem času pri temperaturah nad 20 stopinj Celzija in vodni temperaturi cca. 14 stopinj Celzija proizvesti sneg za promocijo prodaje kart.

Na Glavnem trgu sneg, v Gaju in Radvanju brez vode

Mariborčani v zraku nad promocijsko potezo Marporma

Na našo prvotno objavo so se odzvali tudi naši bralci. Mirjana je zapisala: “Norost brez meja! Koliko ust bi nasitili s tem stroškom? Narod pa zbira drobiž za zvezke, počitnice, terapije, za otroke, ki živijo na robu revščine. Sramota!” Andrej se je ob tem spomnil na družine, ki v Mariboru živijo brez pitne vode: “To je zdaj ziher simbolično, ker so ovim na Pohorju poštimali vodovod.” Bralec Tilen: “Nam težijo z varčevanjem na vsakem vogalu, šparaj vodo, šparaj elektriko, šparaj plin, itd. + globalno segrevanje, a ovi pa sredi poletja sneg na trgu, v zimi pa ni časa za to, ko je naravni sneg?”

Sneg bi naj delal Marprom 36 ur, a to res drži?

Med drugim smo lahko opazili prve objave na socialnih omrežjih o izdelavi snega že v torek. Prav tako pa sama tovarna za pričetek delovanja potrebuje 12 urni zagon.

FOTO: Pohorje.info

Na Marpromu so nam uvodoma pojasnili, da gre za promocijo predprodaje kart in prihajajoče smučarske sezone. Zanimalo nas je, kolikšen je strošek izdelave, in dobili odgovor, da za vodo stroškov ni, saj so uporabili vodo iz zajetja. Strošek elektrike naj bi, kot so nam zatrdili, znašal med 800 in 900 evrov. Na tem mestu dodajo, da bo financiran iz naslova tržne dejavnosti in ga bo Marprom financiral sam.

V Marpromu kljub fotografiji trdi, da so za izdelavo snega potrebovali okvirno 36 ur. A v to dvomi mnogo poznavalcev za izdelavo snega s samo tovarno snega.

Oddaj komentar