Med kršitvijo javnega reda in miru so morali mariborski policisti uporabili tudi prisilna sredstva

Kot smo včeraj že poročali, se je popoldne v Mariboru odvila protest proti vladnim ukrepom.

Anita Kovačič Čelofiga iz Policijske uprave Maribor je zvečer sporočila kako so protest spremljali policisti: “Policisti PU Maribor so na, neprijavljenem shodu, ki je od 16. ure naprej potekal na Trgu svobode v Mariboru, opravljali naloge varovanja življenja in premoženja ljudi, preprečevali kršitve javnega reda in miru, nadzirali pa tudi spoštovanje veljavnih odlokov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. Shoda se je udeležilo približno 500 ljudi, ki so se večinoma zadrževali na Trgu svobode v Mariboru.”

Opozarjali so, da shodi niso dovoljeni

Policisti še sporočajo, da so zbrane večkrat seznanili, da zbiranje in shodi z veljavnim odlokom niso dovoljeni in jih pozvali k upoštevanju priporočil za obvladovanje epidemije in vzdrževanje medsebojne razdalje.

“Policisti so med neprijavljenim shodom izvedli več identifikacijskih postopkov. Obravnavajo več kršitev po Zakonu o nalezljivih boleznih, Zakonu o varstvu javnega reda in miru, izrečenih pa je bilo tudi več opozoril po Zakonu o nalezljivih boleznih in po Zakonu o nalogah in pooblastilih policije. Vodijo tudi prekrškovni postopek zoper organizatorje. Med kršitvijo javnega reda in miru so policisti uporabili tudi prisilna sredstva (telesna sila),” je še sporočila Anita Kovačič Čelofiga.

Oddaj komentar