Med epidemijo možno tudi oddajanje vlog po e-pošti, z ali brez elektronskega podpisa ali s fizičnim podpisom in skeniranjem

Vir Facebook Vlada RS

Ker mora biti zaradi narave pravic iz javnih sredstev in pravic odločanje o teh čim hitrejše, je treba omogočiti čim bolj enostavno oddajo vloge, so zapisali na Facebook strani Vlade RS. S predlogom #PKP6 se tako predlaga, da se vloge v času razglašene epidemije lahko vložijo tudi po elektronski pošti, z ali brez elektronskega podpisa ali s fizičnim podpisom in skeniranjem.

Glavni cilj predloga zakona je omiliti in odpraviti posledice in vpliv nalezljive bolezni covid-19 na področje gospodarstva, dela in delovnih razmerij, socialnega varstva ter zdravstvenega varstva. PKP6 podaljšuje več ukrepov:
Subvencioniranje skrajšanega delovnega časa do 30. 6. 2021;
Nadomestilo plače za čas čakanja na delo do 31. 1. 2021;
Odlog plačil obveznosti iz bančnih posojil za 12 mesecev;
Finančno nadomestilo zaradi izpada dohodka nosilcem kmetijskega gospodarstva in nosilcem dopolnilne dejavnosti na kmetiji v skladu z Zakonom o kmetijstvu-1;
Oprostitev plačila vrtca, če ga otrok ne obiskuje;.
Nadomestilo izpada plačil javnim in zasebnim vrtcem s koncesijo;

Ob tem pa tudi še iz proračuna Republike Slovenije se za obdobje od 1. junija 2020 do 31. decembra 2021 izvajalcem socialno varstvene storitve institucionalnega varstva krije izpad prihodkov v višini cene oskrbe I v standardni dvoposteljni sobi s souporabo sanitarij za vse nezasedene kapacitete, ki so prazne zaradi zagotavljanja ukrepa omejevanja okužbe s COVID-19. Iz proračuna Republike Slovenije se za obdobje od 1. junija 2020 do 31. decembra 2021 izvajalcem socialno varstvene storitve institucionalnega varstva krije izpad prihodkov v višini cene za dvoposteljno sobo s souporabo sanitarij, ki je najnižja med vsemi oblikovanimi cenami za kategorije oskrbe institucionalnega varstva odraslih s posebnimi potrebami, za vse nezasedene kapacitete, ki so prazne zaradi zagotavljanja ukrepa omejevanja okužbe s COVID-19.

PKP6 pa uvaja ob tem še nekatere nove ukrepe.

Oddaj komentar