Izpoved hčerke motorista udeleženega v prometni nesreči, povzročitelj vozil pijan in pobegnil: “Upam, da se zavedaš, da bi mi lahko pred očmi ubil očeta”

25. septembra, je prišlo do prometne nesreče na Tržaški cesti v Mariboru, v nesreči sta bili udeleženi osebno vozilo in motor.

Hčerka udeleženega v prometni nesreči je na Facebooku objavila zapis, ki ga objavljamo v celoti:

Izvoli, oglej si svojo umetnost.

Bi si človek mislil, da do 24 leta toliko odrasteš, da ne sedeš za volan (na komo) pijan, ampak očitno temu ni tako. Žalostno in neodgovorno, pa še te besede niso dovolj, da bi opisale tvoje malomarno dejanje. Ne razumem kaj je bilo v tvoji glavi, ko si se zavestno odločil “jaz pelem dans domu” ko nisi videl niti 1m pred sabo. No, to je rezultat tvojih otročjih odločitev.

Upam, da se zavedaš, da se je vsa nesreča odvila najbolj srečno možno v tistem trenutku. Upam, da se zavedaš, da bi mi lahko pred očmi ubil očeta. Močno upam, da se zavedaš, da je krivda povsem tvoja, ker če ni bilo dovolj, da si bil pijan za volanom, si pa potem lepo zaključil s pobegom s kraja nesreče.

FOTO: Na Tržaški trčila avtomobil in motor, ena oseba prepeljana v UKC Maribor

Ne vem kdo je bil tisti dan s tabo, njemu se ne morem dovolj zahvaliti, da je bil za razliko od tebe toliko odrasel, da je stopil iz avta IN počakal na kraju ter podal vse informacije brez upiranja. Ata je doma. V kakšnem stanju je ne bom pisala, ker ni dovolj prostora, samo toliko v vednost, poškodbe niso majhne. Tako fizično kot psihično, njemu še toliko bolj kolikor meni. Upam, da ti bo to šola. Ne samo tebi, ampak vsem, ki jim na kraj pameti pade, da bi sedli za volan v takšnem stanju kot si bil ti.

To je bila (ogromna) sreča v nesreči. Niso vsega krivi motoristi. Večina nesreč se zgodi zaradi takšnih kot si ti. Iz malomarnosti, ker je težko pogledat v ogledalo oziroma biti toliko odrasel, da si pokličeš taksi, če veš, da nisi sposoben peljat.

Za konec pa zahvala vsem reševalcem, policistom in gasilcem, še bolj dolgoletnemu prijatelju, ki ga je sam bog prinesel na kraj nesreče v tistem trenutku, ter vsem očividcem, ki so takoj priskočili na pomoč.
Zaradi njih je bila situacija neopisljivo bolj umirjena in lažja ko tebe več ni bilo na kraju 🙂

.

Oddaj komentar