Mauro Camoranesi: “Derbi je prava priložnost, da pokažemo napredek”

V nedeljo, 4. oktobra, ob 20.15 uri se bo v Ljudskem vrtu odvil derbi med rivaloma NK Mariborom in NK Olimpijo, zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, še vedno pred praznimi tribunami.

Pred medije ste pred pomembno tekmo stopila Rudi Požeg Vančaš in trener Mauro Camoranesi. Nogometaš je povedal, da je tekma z Olimpijo zelo pomembna, da so že pozabili na zadnji poraz proti Sežani. Meni, da so vsi nogometaši na isti ravni, tako s fizično pripravo kot z željo: “Mi bomo vse naredili, da bomo to pokazali v nedeljo in da pridemo do treh točk.”

Njihovo delo je opravljeno

“Priprave potekajo dobro, oddelali smo kar smo v tem tednu načrtovali. Naše delo je opravljeno in derbi je tista tekma, ki pomeni pravo priložnost za napredek v tem skupnem delu, ki smo ga v zadnjih tednih opravili, ” pa je pred tekmo z ljubljansko Olimpijo dejal Mauro Camoranesi.

Olimpija ima precej spremenjeno ekipa napram lanski sezoni, tega se zaveda tudi trener NK Maribora: “Dosti so menjali, a prve letošnje tekme so pokazale, da so pripeljali dobre nove igralce, ampak predvsem za njih velja, da so v fazi spoznavanja, saj niso dolgo časa skupaj. Na nek način smo v tem pogledu v podobni situaciji.”

Fantje želijo napredovati 

Včeraj je postalo jasno, da je NK Maribor zapustil Luka Zahović, ki se je preselil na Poljsko. S tem je kadrovanje v tem prestopnem roku v klubu končano. “Skoraj vse ekipe so se okrepile, nekatere tudi tik pred iztekom prestopnega roka v Sloveniji. Mi nismo več pripeljali novincev, saj so novi obrazi prišli od začetku prestopnega roka. Moje mnenje je, da imamo dobro ekipo, dobre posameznike in sem prepričan, da je to dovolj za nadaljevanje sezone. Do zdaj sem videl odziv moštva fantov, ki želijo napredovati in se dvigniti na višji nivo. Bo pa naslednji prestopni rok mogoče kaj več pokazal za nas, ko se bo videlo, kje potrebujemo še kakšne nove rešitve,” je še o domnevnih okrepitvah dejal trener Maribora.

Celotno novinarsko konferenco pa si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Novinarska konferenca NK Maribor pred nedeljskim derbijem

Novinarska konferenca NK Maribor pred nedeljskim derbijem z Olimpijo.

Gepostet von BK TV am Freitag, 2. Oktober 2020

Oddaj komentar