Matej Smrekar novi predsednik nadzornikov Snage

Mariborska Snaga ima nove nadzornike. Novoimenovani predsednik nadzornega sveta Matej Smrekar napoveduje začetek pozitivne zgodbe. Direktor Snage, Cveto Žalik, pa si želi, da bi nadzorniki delovali v dobrobit podjetja.

matej smrekar 2

Matej Smrekar, podjetnik, je tudi uradno novi predsednik nadzornega sveta mariborske Snage. V svojem prvem, ekskluzivnem odzivu po imenovanju na novo funkcijo, je dejal: “Verjamem, da lahko s svojimi izkušnjami in s skupnimi močmi znotraj nadzornega sveta ter z upravo in direktorjem Snage dosežemo marsikaj. Predvsem pa želim, da se Snaga razvija naprej, da ima pozitivni efekt, kakor tudi, da se tvorijo različne inovacije na tem področju. Vsi Mariborčani bomo imeli nekaj od tega.”

Svojo nalogo si predstavlja predvsem v svetovalnem smislu: “Želim si, da Maribor spravimo na neki drugi nivo, ki je primerljiv drugim mestom. Znašli smo se v tem industrijskem kolapsu, ki je nastal v preteklosti in s katerim je povezano marsikaj slabega, kar se dogaja danes. Ampak verjamem, da nam lahko uspe, najprej z malimi koraki.

Pravi, da bo treba resno razmisliti o rezervah in inovacijah v podjetju. “Podjetje, ki govori, da ni rezerv ali zavaja samo sebe ali jih ne vidi. Rezerve so vedno. Če bomo konkurenčnejši, če bomo boljši, bodo tudi kupci zadovoljnejši. Ključ vsega skupaj je, da najdemo te rezerve, jih definiramo in naredimo pozitivni razvoj podjetja.

matej smrekar

Zelo konkreten je bil pri opredeljevanju o enem največjih projektov, ki Snagi “trkajo na vrata”. Na naše vprašanje “Sortirnica da ali ne?”, je odgovoril pritrdilno: “Kolikor imam informacij, je projekt pozitiven in, če je nekaj pozitivno, absolutno da.

Primopredaje še niso opravili. Poleg Smrekarja, pa v sestavi aktualnega nadzornega sveta sedijo še: Vilibald Šabeder, Mirko Šprinzer, Nataša Petek, Srečko Vargazon in Olga Smiljan. Direktor Snage, Cveto Žalik, je ob njihovi potrditvi izrazil željo, “da bi nadzorni svet sprejemal odgovorne odločitve. Tako za Snago, kot tudi za največjo investicijo, torej za Sortirnico.

Oddaj komentar