FOTO: Mariborski vodovod počastil Svetovni dan voda

Mariborski vodovod je ob Svetovnem dnevu voda v nakupovalnem središču Europark izvedel dogodek, kjer so podelil nagrade desetim avtorjem izbranih fotografij. Ti so sodelovali na natečaju z naslovom »Voda z naravo«. Istočasno je potekala tiudi razstava izbranih fotografij.

Direktor Mariborskega vodovoda, Danilo Burnač in mariborski župan Andrej Fištravec sta podelila darila in nagrade za najboljše fotografije. Na prireditvi je gostovala tudi maskota Mariborskega vodovoda, Vidra Vida.

Na ogled so postavili deset fotografij, ki so jih v podjetju Mariborski vodovod izbrali na fotografskem natečaju na temo »Voda za naravo«, ki je tudi tema letošnjega svetovnega dneva voda. Avtorjem nagrajenih fotografij so podelili nagrade, predstavili pa sotudi aktualne podatke na temo vode.

Dogodek je bil namenjen ozaveščanju javnosti o pomenu varovanja virov pitne vode ter zagotavljanju skladne in varne pitne vode. Voda v naravi je namreč bistvenega pomena za delovanje ekosistemov. Uničeni ekosistemi vplivajo na količino in kakovost vode, ki je na razpolago kot pitna voda.

Oddaj komentar