Mariborski turizem beleži rast nočitev in prihod turistov

Mariborski turizem je junija in julija v primerjavi z enakim obdobjem lani zabeležil 59-odstotno rast nočitev in 64-odstotno rast prihodov turistov. Julija je bilo razmerje nočitev z 80 odstotki močno v prid tujcev, pri prihodih je bil njihov delež celo 85-odstoten. Največ je bilo Nemcev, Poljakov, Avstrijcev, Čehov, Italijanov in Srbov.

Kot poudarjajo v Zavodu za turizem Maribor, se z dobrimi poletnimi rezultati popravlja tudi slika turističnih rezultatov od začetka leta.

Medtem ko so v prvem polletju še beležili 52-odstotni padec nočitev in 47-odstotni padec prihodov, se je poleti stanje občutno izboljšalo. Mesto namreč v prvih sedmih mesecih beleži 22,6 odstotka manj prenočitev in 14 odstotkov manj prihodov turistov kot v enakem obdobju lani.

Osrednjo mariborsko turistično točko, Hišo Stare trte, je v omenjenih dveh mesecih obiskalo kar 140 odstotkov več obiskovalcev kot lani, od tega je bilo 39 odstotkov gostov Slovencev, največ tujih gostov pa je bilo Avstrijcev, Nemcev in Poljakov.

Občutno rast obiskanosti zaznavajo tudi na uradnem spletnem mestu destinacije visitmaribor.si, kjer so julija izmerili 75-odstotno rast števila uporabnikov v primerjavi z julijem lani.

Po besedah direktorja mariborskega zavoda Jureta Struca je tudi njihovo mesto z okolico zajela intenzivna poletna turistična sezona. “Ta seveda ostaja neprimerljiva s časom pred pandemijo, a številni domači in tuji obiskovalci ter bogat prireditveni utrip kažejo podobo, kot si je želimo tudi v prihodnje,” je dejal in dodal, da se s poletnimi številkami in ker se je dober trend nadaljeval tudi v avgustu, počasi približujejo ravni iz leta 2019.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar