Mariborski študenti bodo »častili« kri

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja. Prihodnji teden, 8. in 9. oktobra bodo študenti že po tradiciji lahko darovali kri, v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK in v UKC Maribor.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije, skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani, Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in z lokalnimi študentskimi klubi, ponovno organizira tradicionalni Študentsko krvodajalsko akcijo po vsej Sloveniji. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh tradicionalnih terminih v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK in v UKC Maribor.

Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh terminih:

  • 8. oktobra 2018, od 9:00 do 14:00, krvodajalska akcija bo potekala v dvorani ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor)
  • 9. oktobra 2018, od 8:00 do 14:00, krvodajalska akcija bo potekala v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, na Centru za transfuzijsko medicino (Ljubljanska 5, Maribor)

V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in UKC Maribor. ŠOUM krvodajalske akcije organizira že skoraj 20 let, v zadnjih letih tradicionalno potekajo v spomladanskem in jesenskem terminu. Vseslovenska organizacija študentskih krvodajalskih akcij pod geslom »častim pol litra« se je začela leta 2008. Od tedaj je samo v Mariboru kri darovalo okoli 4.000 študentov.

Vsak študent krvodajalec bo po odvzemu krvi prejel malico in simbolično darilo, ki ga podarja ŠOUM.

Oddaj komentar