Mariborski rokometaši na prve pripravljalne tekme

RK Maribor Branik FOTO: MP Produkcija

Mariborski rokometaši gredo proti koncu drugega tedna priprav na nadaljevanje sezone. Pred njimi pa so že tudi prve pripravljalne tekme.

Veliko znoja, teka, vaj za telesno pripravo, uigravanja, akcij, metov na gol in še bi lahko naštevali. Vse to tesno spremlja rokometaše mariborskega Branika že deseti dan skoraj vedno dvakrat dnevno. Ta teden se jim je kot okrepitev pridružil še izkušeni nekdanji hrvaški reprezentant Goran Bogunović, ki ga je potrebno vklopiti v sitem dela in igre.

Menim, da smo veliko dela naredili vsi igralci, saj smo kljub dvema tednoma premora  na priprave prišli vsi dobro pripravljeni. Na treningih smo kar hitro prišli do uigranosti iz decembra, tako da bomo sedaj lahko več časa namenili taktiki in uigravanju novega igralca,” je dejal Andraž Velkavrh, ki je ob odsotnosti Tadeja Soka zaradi poškodbe prevzel vlogo kapetana moštva.

Memorial Jožeta Galofa

Jutri vijoličaste rokometaše čaka močan pripravljalni turnir – Memorial Jožeta Galofa, kjer se bodo zraven gostiteljev iz Škofje Loke pomerili še z rokometaši Celja Pivovarne Laško, “Zanimivo je, da bomo tako kot smo zaključili staro leto pričeli novo leto, s tekmama proti Škofji Loki in Celju. Gre sicer za pripravljalna srečanja, ampak menim, da bosta ta dva obračuna pravi pokazatelj naše kakovosti po dveh tednih priprav proti neposrednim konkurentom za vrh državnega prvenstva,” meni Velkavrh, ki dodaja, da je vzdušje v garderobi odlično.

FOTO: RK Maribor Branik

Tako kot skozi vso sezono se fantje vrhunsko razumemo tako na parketu kot izven njega. Zelo dobro smo sprejeli tudi novega igralca in menim, da tu ne bo nobenih težav,” je zaključil.

RK Maribor Branik se bo tako jutri udeležil II. Memoriala Jožeta Galofa, ki bo potekal v škofjeloški Športni dvorani Poden. Najprej se bodo ob 16.30 pomerili z RD Urbanscape Loka ter nato še ob 18. uri z RK Celje Pivovarna Laško.

Oddaj komentar