Mariborski policisti rešili življenje 22 oseb

Slika je simbolična.

Policisti na mejnih prehodih izvajajo poostrene aktivnosti z namenom odkrivanja oseb, ki se skrite v različnih vozilih poskušajo izmakniti mejni kontroli in tako vstopiti v Republiko Slovenijo. Rezultat poostrenih aktivnosti je odkritje 22 oseb, ki so se skrite v dveh tovornih vozilih – cisternah poskusile izogniti mejni kontroli na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje.

Policisti PMP Gruškovje so 20. 6. 2020 okrog 12. ure v tovornem vozilu – cisterni namenjeni za prevoz živil, srbskih registrskih oznak s pomočjo tehničnih pripomočkov odkrili 13 oseb (različnih državljanstev Bangladeš, Indija, Turčija, Sirija), ki so se skrite poizkušale izogniti mejni kontroli. Policisti so v nadaljevanju v koloni čakajočih tovornih vozil, na vstopu v državo, zaznali enako tovorno vozilo – cisterno (iz istega podjetja). Ker sta vozili bili vso pot skupaj, so policisti zaradi vidne izčrpanosti oseb iz prvega vozila (pomanjkanje kisika), prioritetno opravili mejno kontrolo tudi pri drugem tovornem vozillu – cisterni. Domneve policistov so se pokazale kot pravilne, saj so tudi v drugi cisterni odkrili 9 oseb, ki so se poskušale izogniti mejni kontroli. Tudi druga skupina oseb je bila vidno izčrpana.

“Policisti so tako z doslednim in strokovnim delom odkrili 22 oseb, ki so se poskušale izogniti mejni kontroli. Kar je pa še najbolj pomembno, so policisti s svojim ravnanjem rešili življenje 22 oseb, saj je obstajala velika verjetnost, da bi se navedene osebe zadušile,” je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor.

Oddaj komentar