Mariborski policisti prijeli krivce za sobotni požar v Lisičkinem brlogu

Vir: GB Maribor

Mariborski policisti so odvzeli prostost trem mlajšim moškim, ki jih utemeljeno sumijo, da naj bi bili odgovorni za požar v lesenem gostinskem objektu na Mariborskem Pohorju, ki je v noči na soboto povsem uničil objekt in še tri sosednje. Za zdaj še preiskujejo, ali je bil ogenj podtaknjen namerno ali zaradi neodgovornega ravnanja.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, njihovi kriminalisti preiskujejo kaznivo dejanje požiga. Med preiskavo so v soboto pridržali tri 21-letnike, vendar so nato pridržanje v nedeljo v večernih urah že odpravili.

Po nestrokovnih ocenah policije je v požaru nastala materialna škoda v višini okoli 150.000 evrov, za zdaj pa je zbiranje obvestil in izvajanje drugih procesnih opravil še v polnem teku, zato bo več podatkov znanih po končani kriminalistični preiskavi.

Požar so v noči na soboto pogasili gasilci mariborske gasilske brigade ter štirih prostovoljnih gasilskih društev iz Hoč, Peker, Radvanja in Bohove. Kot so v soboto sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, so bili trije objekti povsem uničeni, eden pa poškodovan.

Po informacijah Gasilske brigade Maribor je med gašenjem eksplodirala jeklenka z gospodinjskim plinom. V objektih je bilo še 20 jeklenk z gospodinjskim plinom in CO2, ki so jih gasilci odnesli na varno.

V preiskavo se je po pisanju Večera aktivno vključil tudi Iztok Tomšič, predsednik Smučarskega kluba Pohorje, ki upravlja z Lisičkinim brlogom, gostinskim objektom tik pod vrhom Belleuveja. Varnostne kamere so pokazale veseljačenje in razgrajanje skupine mladih, kar je na terasi brunarice preraslo v vandalizem.

Tomšič je časniku povedal, da ne verjame, da je bil ogenj namerno podtaknjen, pač pa naj bi bil požar posledica razgrajanja nočnih obiskovalcev. Osumljenci naj bi bili sicer z območja Ljubljane.

Če se bo izkazalo, da so ogenj zanetili z neodgovornim ravnanjem, jim grozi ovadba za povzročitev splošne nevarnosti iz malomarnosti in s tem denarna kazen ali zapor do enega leta, v primeru obtožb za nameren požig pa jim grozi celo do osem let zapora.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar