Mariborski policisti poročajo o množičnem kršenju cestno-prometnih predpisov

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

Policisti Policijske uprave Maribor so v petek, 6. 8. 2021, v večernih urah, na parkirišču pred trgovskim centrom na Puhovi ulici na Ptuju, zaznali zbiranje večjega števila (približno 100) uporabnikov predelanih vozil.

Na podlagi preteklih ugotovitev policistov, organizatorji tovrstnih prireditev oziroma tekmovanj, za katera niso pridobili ustreznega dovoljenja, na socialnih omrežjih pozivajo potencialne tekmovalce na tekmovanje, gledalce pa k ogledu dirk.

Več kršitev cestnoprometne zakonodaje

Na parkirišču trgovskega centra in v okolici so policisti opravili kontrolo in pri tem zaznali 10 kršitev cestnoprometne zakonodaje.

Med ugotovljenimi kršitvami izpostavljamo voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,52 mg/l) in so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Ni ustavil na znak policista

Izpostavljajo tudi voznika, ki je v naselju, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 km/h, vozil s hitrostjo 129 km/h. Voznik ni ustavil na znak policista in je odpeljal naprej. Na podlagi znane registrske tablice bodo policisti ugotovili voznika in zoper njega podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju ter predlagali začasni odvzem vozniškega dovoljenja.

Prav tovrstni prekrški so še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Zato smo danes pričeli z nacionalno preventivno akcijo »HITROST« oz. mednarodno usklajen nadzor hitrosti »SPEED«, ki bo potekal do 15. avgusta 2021. V tem času bomo policisti preverjali, ali vozite prehitro. Več o tem lahko preberete na spletni strani policije.

Oddaj komentar