Mariborski policisti ponovno imeli polne roke dela z vinjenimi vozniki, zasegli so nekaj vozil

FOTO: Pixabay.com

Včeraj popoldan so policisti imeli polne roke dela z vinjenimi vozniki.

V Svetem Tomažu so ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,64 mg/l alkohola.

Ker si ni zagotovil nadomestnega prevoza so ga policisti pridržali do streznitve. Odvzeli so mu tudi vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

Tudi 25-letnik vozil pod vplivom alkohola, vozilo so mu zasegli

Včeraj, malo po poldnevu, so policisti v Vosku ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili tako, da so mu vozilo zasegli.

Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,22 mg/l alkohola. Kršitelju so izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo na pristojno sodišče podali tudi obdolžilni predlog.

Vozilo zasegli tudi 38-letniku na Ptuju

Na Ptuju so policisti okoli 13. ure ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so ugotovili, da je vozilo, ki ga je vozil, neregistrirano, in da voznik nima vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil kategorije B. Policisti so mu odvzeli registrski tablici, nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu pa so mu preprečili tako, da so mu vozilo
zasegli.

Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,19 mg/l alkohola. Zoper kršitelja bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Oddaj komentar