Otroška varnostna olimpijada ter humanitarna Štengijada

Policijska uprava Maribor danes že dvanajstič zapored začenja projekt otroške varnostne olimpijade, v katerem učenci 4. razredov osnovnih šol tekmujejo v poznavanju pravil o varnosti in zaščiti ter določenih vsakodnevnih spretnosti. Del projekta bo tudi letos humanitarna Štengijada, tek mešanih trojk po 455 stopnicah na Kalvarijo.

Osnovnošolsko predtekmovanje se danes začenja v Cirkulanah, kjer bodo četrtošolci z območja policijskih postaj Gorišnica, Podlehnik in Ormož pokazali, kaj so se naučili s področja prepoznave, preprečevanja in odpravljanja posledic vsakodnevnih nevarnih situacij, kako hitri in spretni so ter kako obvladajo timsko delo.

Ta teden bosta enaka dogodka potekala tudi v Juršincih in Lenartu, naslednji teden pa se bodo tekmovanju pridružili še otroci s širšega območja Slovenske Bistrice in Maribora.

Na predtekmovanjih bodo udeležencem predstavili tudi vse službe, ki skrbijo za varnost, med drugim delo policistov motoristov, vodnikov službenih psov, konjenikov, pa tudi reševalcev, vojakov, gasilcev in predstavniki uprave za zaščito in reševanje.

Policisti pa tudi letos v sklopu varnostne olimpijade pripravljajo še dobrodelni dogodek Štengijada, kjer se bodo udeleženci spopadli s tekom po 455 stopnicah na Kalvarijo. Lani so tako zbrane prispevke namenili letovanju otrok preko Zveze prijateljev mladine Maribor.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar