Mariborski policisti “lovili” pijane voznike

Ste “pihali”? Mariborski policisti so od 4. do vključno 13. novembra 2016 na območju PU Maribor izvajali poostrene aktivnosti, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov. V tem času so z alkotesti preizkusili več kot 2.800 voznikov, od tega jih je 109 vozilo pod vplivom alkohola.

Policisti do odredili 7 strokovnih pregledov za ugotavljanje prisotnosti alkohola in 3 strokovne preglede za ugotavljanje prisotnosti mamil, zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi. Ugotovili so, da je pod vplivom alkohola vozilo 109 voznikov, od tega je pri 42 voznikih koncentracija znašala 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Preizkus z alkotestom so trije vozniki odklonili, 8 voznikov pa so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali.

alkotest

Najbolj podrobni nadzor stanja voznikov so na območju PU Maribor izvajali v noči iz sobote (12.11.), na nedeljo (13.11.). V tem času so z alkotestom preizkusili 227 voznikov in odredili 1 strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti alkohola. Pod vplivom alkohola je vozilo 17 voznikov, od tega je pri 6 koncentracija znašala nad dovoljeno. Tri voznike so zaradi alkoholiziranosti pridržali.

Oddaj komentar