Mariborski policisti danes v nadzor nad nad psihofizičnim stanjem voznikov

Slika je simbolična. Vir: policija.si

V noči s 26. na 27. februar 2022, bodo mariborski policisti izvedli poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji PROMIL.

Vožnja pod vplivom alkohola je na našem območju še vedno ključni dejavnik prometnih nesreč. S sprostitvijo ukrepov za zmanjšanje širjenja bolezn Covid-19 so pričeli z obratovanjem številni lokali, prav tako pa bo do v času pustovanja tudi potekali dogodki, na katerih se bodo uživale alkoholne pijače.

To se lahko odraža tudi s povečanjem prometno-varnostne problematike, zato bomo z namenom zagotavljanja ugodnih in stabilnih prometno-varnostnih razmer na območju policijske uprave poostrili nadzor cestnega prometa in pri tem poseben poudarek namenili ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov, so sporočili iz PU Maribor.

Namen nadzora je zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi, ter zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih so, kot sekundarni dejavnik, prisotni alkohol, prepovedane droge ali druge psihoaktivne snovi.

Oddaj komentar