Mariborski odličnjaki prejeli priznanja

Mariborski odličnjaki z županom Mestne občine Maribor Andrejem Fištravcem.

269 učencev 19 mariborskih šol, ki so vseh devet let osnovne šole dosegli odličen uspeh, je danes prejelo posebna priznanja. Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec jih je sprejel in nagovoril v zunanjem (poletnem) avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor.

Če imaš dober spomin, se sploh ne rabiš dosti učit“, “ja, odvisno od predmeta, ampak recimo v povprečju dve uri na dan“, “jaz se nisem dosti učila, pred testi pa spraševanji kakšno urco, dve, drugače pa si sproti zapomniš“. S temi in podobnimi besedami so učenci, ki bodo kmalu dijaki, povedali svoj recept za uspeh. Pred njimi so počitnice, a že imajo jasne cilje za jesen in nadaljevanje izobraževanja. Večina je izbrala gimnazije, ker menijo, da se bodo tam največ naučili in, da jim bo tako odprtih največ možnosti v življenju.

Mariborski odličnjaki z županom Mestne občine Maribor Andrejem Fištravcem.

Maribor ima znanje
Župan Fištravec je čestital vsem prejemnikom priznanj. Povedal jim je, naj vztrajajo na svoji poti in, da so temelj mariborskega znanja. “Je pa res, da je težko konkurirati večjim, kjer ponujajo še več možnosti za nadaljnje izobraževanje mladih, tako da jih bo verjetno težko zadržati čez nekaj let,” je dodal.

Oddaj komentar