Mariborski nadškof želi, da bi ob prazniku začutili veselje do življenja

Vir: Nadškofija Maribor

Mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl je v poslanici vsem, ki praznujejo božič, zaželel, da bi ob prazniku začutili božjo ljubezen in veselje do življenja, posebej tisti, ki božič praznujejo kot družinski praznik.

Vzemite si čas drug za drugega: starši za otroke, otroci za starše in stare starše ter vsi za sorodnike,” je pozval. Po besedah Cvikla je božič vabilo, “da odpremo svoja srca Bogu in ljudem okoli sebe, še posebej ubogim, bolnim in osamljenim. Vsem, ki jih pestijo težave, preizkušnje, bolezen, skrbi in razočaranja, je zaželel, da bi upanje v božični noči napolnilo njihova srca. Zavedajte se, da vas Bog ne bo nikoli zapustil in vam je vedno blizu,” je dejal.

božič, adventni venec
božič, adventni venec

Božičnega veselja je zaželel tudi rojakom zunaj domovine, v zamejstvu, zdomstvu in izseljenstvu: “V tej noči ste še posebej povezani z domovino, ki ji želim, da ohranja vrednoto miru, se veseli življenja otrok in družin ter spodbuja medsebojno spoštovanje.”
Voščilo pa je namenil tudi “bratom in sestram v Evangeličanski in Pravoslavni cerkvi”. “Želim vam, da bi bili v božični noči še posebej povezani v naši veri v Jezusa Kristusa,” je dejal mariborski nadškof.

V novem letu pa je vsem zaželel obilo božjega varstva in zdravja: “Naj bo polno globoke vere, v kateri smo vedno povezani z Bogom in ki jo pogumno izpovedujemo v življenju, javnosti in naših družinah. Želim vam, da bi bili v novem letu še bolj povezani med seboj in iskali to, kar nas povezuje in nam prinaša skupno dobro.”

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar