Mariborski mestni svetniki o zaključnem računu proračuna

Mariborski mestni svet se bo danes sestal na redni seji in med drugim obravnaval zaključni račun občinskega proračuna za lani in predlog za nakup objekta Zdravstvene postaje Tezno. Beseda bo najverjetneje tekla tudi o županovem incidentu z mladostnikom, saj so ga nekateri mestni svetniki, tudi iz vrst koalicije, zaradi tega že pozvali k odstopu.

Seja mestnega sveta je namreč sklicana dan po opravičilu župana Saše Arsenoviča zaradi pretiranega odziva na razgrajanje najstnikov na teniških igriščih med velikonočnimi prazniki. Povedal je, da je razmišljal tudi o odstopu, a se je po tehtnem premisleku, pa tudi številnih pozivih, naj ostane na položaju, odločil, da tega ne bo storil.

Mestni svet ima sicer danes na dnevnem redu obravnavo zaključnega računa lanskega proračuna Mestne občine Maribor, ki po županovih besedah kaže, da je bila realizacija proračuna za 30 odstotkov višja od povprečne v prejšnjih sedmih letih.

Mestni svetniki bodo opravili drugo obravnavo nove turistične strategije mesta in odločali o ceni storitve pomoči na domu, ki ostaja za uporabnike enaka kot doslej.

Prav tako bodo govorili o podaji soglasja k pravnemu poslu, po katerem bo objekt, v katerem trenutno deluje Zdravstvena postaja Tezno, prešel v občinsko last. Denar za nakup objekta bo zagotovil mariborski zdravstveni dom iz svojega lanskega presežka prihodkov nad odhodki, po izgradnji nove zdravstvene postaje pa bodo objekt predali drugemu namenu.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar