Mariborski kino center ponovno zaprt, vodstvo se zahvaljuje obiskovalcem za upoštevanje ukrepov

Tudi Maribox je zaradi sprejetih ukrepov pretekli vikend ponovno zaprl svoja vrata. Vodstvo se ob začasnem zaprtju zahvaljuje vsem svojim obiskovalcem, da so v tem času dosledno upoštevali vsa varnostna priporočila.

Število obiskovalcev je v primerjavi s preteklim letom upadlo za več kot 60 odstotkov. Pandemija korona virusa je prizadela delovanje kinematografov po vsem svetu, pod vprašaj pa je postavila tudi preživetje kino prikazovalcev v Sloveniji.

“Tudi v Mariboxu se soočamo s posledicami ‘korona krize’, trenutno so vsi zaposleni na čakanju na delo. V prvih desetih mesecih letošnjega leta beležimo več kot 60 odstoten upad števila gledalcev, če pa ostanemo zaprti do konca leta, bo ta upad kar 70 odstoten. Posledično, kljub racionalizaciji, s temi dohodki ne moremo kriti niti osnovnih stroškov poslovanja. Do danes pa še nismo dočakali, da bo med ukrepi za blaženje posledic tudi kakšen, ki bo pomagal prizadetemu sektorju kinematografije, ” pojasnjuje Stipe Jerič, direktor Mariboxa.

Delovali s soglasjem NIJZ

Maribox je v preteklih mesecih, od ponovnega odprtja maja letos, deloval s soglasjem NIJZ in ob doslednem upoštevanju vseh ukrepov za varen obisk kina.

“Vsem našim obiskovalcem, ki so nas v tem času podprli, se zahvaljujemo za zgledno upoštevanje vseh zdravstvenih priporočil in navodil. Veseli me, da nam v tem času niti enkrat ni bilo treba nikogar opozoriti na varnostno razdaljo ali uporabo maske. Vse ukrepe za varovanje zdravja smo vestno spoštovali tudi vsi zaposleni, ” je še poudaril Stipe Jerič, direktor Mariboxa.

Oddaj komentar