Mariborski judoisti organizirali državno prvenstvo, domači športniki z velikim uspehom

Minuli vikend je v Mariboru v Lukni, po dolgem tekmovalnem premoru, potekalo državno prvenstvo v judu.

Državno prvenstvo je organiziral Judo klub Branik Maribor, ki je bil v soboto v kategoriji mlajših kadetov in kadetinj izmed 148 judoistov iz 33 klubov, najuspešnejši klub.

V kategoriji mlajših kadetov in kadetinj se Branikovci lahko pohvalijo s tremi državnimi prvaki in dvema podprvakoma. Zlate medalje so si priborili: CHAYNIKOV DMITRY, -(73 kg), PETROVIČ LARA ( -70 kg), HERIČ VANESSA ASJA (+70 kg), srebrni pa MARČINKO ZALA (- 44 kg) in WUDLER NIK (- 46 kg). MIRNIK JAKA (- 55 kg) pa si je priboril 7. mesto.

Nedelja je bila rezervirana za državno prvenstvo članov in članic. Borbe so bile razburljive, atraktivne, a najbolj zanimivo in razburljivo je bilo finale v kategoriji do 63 kilogramov, kjer sta se na tatamiju za naslov državne prvakinje pomerili olimpijka Tina Trstenjak, ki je tudi aktualna olimpijska prvakinja in Kaja Kajzer. Naslov državne prvakinje si je priborila Tina Trstenjak, ki je lani bila državna podprvakinja.

Branikovci do državnega naslova tudi med člani

Branikovcem je naslov državnega prvaka priboril David Kukovica v kategoriji do 100 kilogramov, medtem ko si je tretje uvrščeni iz mladinskega svetovnega (2017) in evropskega prvenstva (2018), Enej Marinič, priboril naslov državnega podprvaka v kategoriji nad 100 kg. Prav tako je na 2. stopničko stopil Vezjak Jaro v kategoriji do 100 kg.

Vezjak Peter (-90kg) in Denis Kovačič Šajher (+100 kg) sta si priborila tretje mesto.

Letošnjo državno prvenstvo je zaradi korona razmer potekalo drugače, kot smo vajeni.
Predsednik judo zveze, Darko Mušič, v intervjuju objavljenem na spletni strani Judo zveze pravi:“Zaradi trenutnih razmer v zvezi s koronavirusom smo morali izvesti dodatne ukrepe in prilagoditi vse aktivnosti glede na trenutne standarde. Na prvi pogled državno prvenstvo brez gledalcev izgleda bolj mirno, ampak je ogromno dodatnih obveznosti. Vodimo kompletno evidenco prisotnosti, vsi udeleženci so morali podpisati izjave, da so zdravi, uporabljamo zaščitne maske na celotnem prizorišču, držimo se varnostne razdalje, razkužujemo blazine. Organizacijsko nam to povzroča še večji stres. Kljub temu smo veseli, da vsaj lahko prvenstvo izpeljemo. Dogodek je bil zaprt za javnost, kar je bilo označeno v prijavi na NIJZ s strani katerega smo dobili tudi zelo luč, za kar smo jim hvaležni.”

Oddaj komentar