Mariborski judoist zlat v Zagrebu na tekmovanju za svetovni pokal

VIR: Judo Slovenija

Mariborski judoist Enej Marinič se je ta vikend udeležil tekmovanja, ki šteje za svetovni pokal, European open v Zagrebu in premagal vso konkurenco.

Enej se je udeležil tekmovanja hitro po nastopu na evropskem prvenstvu za člane v Lizboni, kjer je osvojil deveto mesto, kar je bilo sicer manj, kot si je sam želel. V sklopu priprav na svetovno prvenstvo, ki bo meseca junija v Budimpešti, se je udeležil močnega tekmovanja v Zagrebu, ki šteje za svetovni pokal, na katerem je sodelovalo 471 tekmovalk in tekmovalcev iz 32 držav. Mariborčan je nastopil v najtežji moški kategoriji nad 100 kg in zanesljivo opravil z vsemi nasprotniki ter tako osvojil prvo mesto. Tako je potrdil dobro pripravljenost in napovedal, da je potrebno nanj resno računati v prihodnje.

Več slovenskih judoistov na stopničkah

Enej Marinič je v izločilnih dvobojih kategorije nad 100 kilogramov premagal Portugalca Rompao v prvi minuti dvoboja z ipponom. Domačina Covica je prav tako premagal z ipponom v drugi minuti dvoboja in se tako prebil do polfinala. Tam je še s tretjim ipponom slavil proti Romunu Croitoru v prvi minuti rednega dela. Za najvišjo stopničko se je pomeril z Italijanom D Arco in ga v deseti sekundi dvoboja vrgel za ippon in si tako priboril zlato kolajno. Ta zlata kolajna je Enejeva prva zlata kolajna na velikih tekmovanjih v članski kategoriji.

Na tekmovanju je slavila tudi bronasta iz OI v Riu Celjanka Ana Velenšek, Bistričan David Štarkel je osvojil tretje mesto, Ljubljančan Juš Mecilošek pa sedmo mesto.

Oddaj komentar