Mariborski gostinec: “Nas poskušate skregati z našimi stalnimi strankami, ker ste nemočni doseči precepljenost?”

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Znan mariborski gostinec Nešo Vukotić je na družabnih omrežjih zapisal: “Ne da mi mira in težko je biti tiho. Gostinci združimo se!”

Objavo objavljamo nelektorirano v celoti:

Že velikokrat sem si rekel, Nešo dovolj je bilo, nehaj se izpostavljati in pusti stvarem naj se odvijajo, kot je usojeno.
A ne gre in ne gre. To je enostavno nad menoj in je močnejše. Po vseh nepravilnostih in krivicah, katere so se v času epidemije covid dogajale gostinskem sektorju (prav tako turizmu, prireditveni dejavnosti…), sedaj še kontroliranje testiranih in prebolelih v lokalih in nastanitvah.
Ali je mogoče, da nas postavljate v prve bojne vrste. Da zadev glede cepljenja , ki jih vi že dolgo urejate in vam nikakor in nikakor ne gredo po načrtih, prelagate na naša pleča. Da nas poskušate skregati z našimi stalnimi strankami, ker ste nemočni doseči precepljenost prebivalstva. Povejte pošteno, da povod kontroliranja znotraj lokalov nima veze z možnostjo povečanja števila okuženih, ampak z omejevanjem svobode gibanja necepljenih in posledično s tem pritisk na njihovo odločitev o cepljenju.
Sedaj se lahko gostinci in zgoraj naštete dejavnosti najprej vprašamo, kje je toliko obljubljani interventni dodatek za zagon naših dejavnosti. In po vsem, ko ste ga večkrat obljubljali in obljubljeno umaknili, se oglašate še s kontrolo potrdil.
Ali se zavedate, koliko časa gre osebju za kontrolo potrdil o cepljenosti ali prebolelosti. V teoriji je to minuta, v praksi nikakor ne. Nekdo pokaže potrdilo takoj, drugi navaja člene iz zakonodaje, spet tretji se prične kregati z osebjem. V naslednji fazi bo zraven kontroliranja naše osebje moralo biti usposobljeno tudi za fizično obračunavanje in odstranjevanje gostov.
Ampak namen je že dosežen. Ljudje naenkrat ne rezervirajo več miz, saj tega preverjanja tudi cepljeni več ne prenesejo. Samo še bodečo žico potegnemo okrog lokalov in smo že v neljubih spominih.
V času, ko nas naši olimpijci tako razveseljujejo, se res poraja vprašanje, zakaj politika že trideset let uničuje tako sposoben in deloven narod. Razni Ruparji in podobni, komentirajo zadeve in vnašajo nemir, a v normalnih državah po vseh storjenih krajah in obsodbah nebi smeli hoditi po ulicah brez varstva.
Prosimo vas, pustite nam da mirno delamo svoje delo. Mi smo gostinci. Naj vsak dela to kar zna. Že dovolj ste nas kaznovali. Pri kontrolah potrdil nas primerjate z Avstrijo, Nemčijo, … Pri dodatkih za zaprtje in delno odprtje, teh primerjav ni.
Dajte v lokale opravljati kontroliranje potrdil tisti kader, katerega ste cel čas tako izdatno polnili z dodatki. Mi gostinci personala enostavno nimamo dovolj. Gostinski, turistični sektor in tudi prireditveni sektor (ko bo sploh lahko pričel z delom na polno) … mi se ubijamo s pomanjkanjem kadra, brez vaših pravil in kontrol.
In na koncu. Izkoriščati neenotnost in nepovezanost gostincev je skrajno hudobno. Mi gostinci pa smo si res v veliki meri sami krivi. Ker se kot hlapci pustimo teptati. Ampak enkrat mora biti tega dovolj. Potrebno je samo določiti datum, ulica nas že čaka!!!

Oddaj komentar