Mariborski dijaki o iskrenosti v družbi, medsebojnih odnosih in delovnem okolju

Dijaška skupnost Maribor organizira 4. Konferenco mariborskih dijakov, na kateri bo osrednja tema posvečena sprejemanju okolja in iskrenosti v vsakdanjem življenju.

Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), bo v petek, 18. oktobra 2019 v prostorih Vetrinjskega dvora izvedla »Konferenco mariborskih dijakov – #Iskreni«. “Gre za prvovrstni dogodek namenjen srednješolcem v Sloveniji, na že četrti izvedbi pa bo osrednja tema namenjena spoznavanju vsakodnevnih tabujev in zanikanj,” so sporočili organizatorji.

Na dogodku bodo dijakom ponudili številna zanimiva in predvsem koristna predavanja ter delavnice: Motivacijsko predavanje, coaching, karierna orientacija, kratki poslovni sestanki, medkulturno povezovanje, mreženje, študij v Sloveniji, študij v tujini, Erasmus+ povezave, konferenco pa bodo zaključili s simulacijo intervjujev s fakultetami.

Na konference pričakujejo okoli 50 dijakov iz vseh mariborskih srednjih šol. Skozi dan se bodo dijakom predstavile zanimive gostje: Nika Erčulj – znana slovenska “youtuberka” in “instragramerka”; Petra Greiner – Zavod 13; Anita Hrast – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti IRDO in Lucija Karnelutti – predsednica Dijaške organizacije Slovenije.

Gašper Cvetič, vodja konference in Dijaške skupnosti Maribor ter dijak II. Gimnazije Maribor, je dejal: “Letošnja izvedba konference je prav posebna, saj smo se za razliko od preteklih let, odločili oddaljiti od osnovne tematike, ki smo jo obravnavali v preteklosti – karierne orientacije in sveta podjetništva. Odločili smo se, da v ospredje postavimo to, kar vsak dan znova ignoriramo ter preziramo – iskrenost. Iskrenost v odnosih, v delovnem okolju in družbi ter izražanju takrat, ko pomoč najbolj potrebujemo. Zato, ker bo časa za iskanje in spreminjanje kariernih ciljev v naših življenjih še na pretek, vlak z vstopnico iskrenosti pa nam bo vsak čas odpeljal. Naša dolžnost je, da to spremenimo.”

Konferenca se začne ob 9. uri in traja predvidoma do 14. ure.

Oddaj komentar