Mariborski boksar pokoril konkurenco v Zagrebu in zmagal

FOTO: Amasej Ferjuc

Mariborčan Nikki Osim (LINK) je nocoj v Zagrebu na boksarskem športnem dogodku v Zagrebu slavil (TKO v 1. rundi) v borbi lahko-težke kategorije proti Mirzi Mrkonjiću (LINK) iz Bosne in Hercegovine.

Nikki Osim je svoji četrti zmagi v profesionalnem boksu dejal: »Moram priznat, da sem pričakoval daljšo borbo in sem glede nasprotnika, ki je s knockoutom klonil v prvi rundi, resnično presenečen. Sicer sem vesel, da sem slavil, a bo potrebno razmisliti, kje iskati bolj »žilave« nasprotnike. Situacija s Covidom je tudi boksarsko dogajanje, nekoliko in včasih povsem, zaustavila, velikokrat pa smo morali stvari prestavljati, a sem ta čas izkoristil najboljše. Čas sem namreč izkoristil za delo na osebni psiho-fizični kondiciji.«

Športni dogodek MTK Zagreb – Fight night – Warrior Spirit, ki je potekal pod okriljem MTK Global Promotion, je žal tudi tokrat potekal brez prisotnosti gledalcev, kot številni športni dogodki v preteklih mesecih.

Nikki se je pripravljal na boj doma in v tujini

V boksarskem dogodku so gledalci lahko videli nastope tudi Andreja Bakovića iz Slovenije, Bruna Knježevića, Vita Jelčića, Boška Mišića in drugih.

Nikki se je v zadnjih mesecih za borbo pripravljal v Mariboru, v BiH in tudi v Srbiji, kjer je poskrbel za kvalitetne sparing partnerje. Med drugim sta mu bila sparing partnerja tudi Miljan Rovčanin (LINK) in Dašo Simeunović ter drugi. Nikki Osim je sicer na BoxRec lestvici v svoji kategoriji na 137. mestu (cruiser kategorija).

Oddaj komentar