Mariborski bodybuilder Boštjan Verbovšek po evropskem slavju naskakuje še titulo Mr. Universe Pro

Mariborski bodybuilder Boštjan Verbovšek (42 let), ki je pred nekaj dnevi v Mostarju osvojil naslov vice prvaka Evrope Pro IBFF, se pripravlja na novo, še težjo preizkušnjo, tekmovanje IBBF Mr. Universe Pro 2021. Tekmovanje bo v to soboto, 25. septembra v Budimpešti na Madžarskem.

Verbovšek, ki se je letos po 20 letih premora vrnil na tekmovalne odre v bodybudildingu in prešel med profesionalce, pravi: “Kljub veliki konkurenci sem osvojil v Pro verziji naslov vice prvaka Evrope. S tem sem dobil novi zagon oz. vzpodbudo za še nadaljnje tekmovanje. Prijava za naslov Mr. Universe IBFF je tako rekoč samoumevna. Priprave so v polnem teku, moram pa priznati, da bo konkurenca še večja, a bom naredil vse, da se pokažem v najboljši telesni formi. Zame in za Slovenijo.”

O Boštjanu Verbovšku: 

Boštjan Verbovšek je rojen 1978. Je osebni trener fitnesa in bodybuildinga. Z bodybuildingom se ukvarja od 16. leta, saj je to njegova strast. Sicer je tudi smučal, igral nogomet pri NK Železničarju, zaigral pri mlajših selekcijah tudi v 1. in 2. ligi. Vedno pa ga je privlačilo oblikovanje telesa, trening z utežmi, dvigovanje velikih uteži, kdor dvigne več … Pot v tekmovalni bodybuilding ga je zanesla pri 19 letih in dosegel je 5. mesto med slovensko člansko konkurenco. Ima tudi naslov evropskega prvaka, Mr. Evrope in 3. mesto na Mr. Univerzum ter 3. mesto Slovenija open. Te naslove je dosegel v kategoriji Junior do 23 let. Bilo je še veliko tekmovanj in visokih uvrstitev, a si je zaželel nekaj počitnic od tekmovanj. A so te »počitnice« trajale celih 20 let. Vmes si je ustvaril družino, uredil dom, treniral pa je ves čas. Zdaj pa je ponovno vzklila želja po tekmovanju v bodybuildingu. Nova njegova tekmovalna kariera se je začela ponovno letos.

Oddaj komentar