Mariborski bodybuilder Boštjan Verbovšek odličen na Mr. Universe 2021

Mariborski bodybuilder Boštjan Verbovšek je nocoj ponovno osvojil vrhunski rezultat. Osvojil je 2. mesto na tekmovanju za Mr. Universe (IBFF Pro Man).

Tekmovanje je potekalo v Budimpešti, samo dobrih 20 dni po IBFF evropskem tekmovanju v Mostarju, kjer je Verbovšek prav tako osvojil 2. mesto.

Boštjan Verbovšek, ki se je letos pri 42 letih vrnil na tekmovalne odre, je po tekmovanju na Madžarskem povedal: »Res sem vesel, da sem se, kljub 20 letni odsotnosti s tekmovanj, ponovno zavihtel na stopničko na eni od najtežjih bodybuilding tekmovanj. Že drugič drugo mesto v istem mesecu. Konkurenca je bila na Mr. Universe resnično na ekstremno visokem nivoju. Osebno pa sem si dokazal, da sem se odlično pripravil in da je moje telo, kljub dobrim štirim desetletjem, v vrhunski formi.«

O Boštjanu Verbovšku:

Boštjan Verbovsek je rojen 1978. Je osebni trener fitnesa in bodybuildinga. Z bodybuildingom se ukvarja od 16. leta, saj je to njegova strast. Sicer je tudi smučal, igral nogomet pri NK Železničarju, zaigral pri mlajših selekcijah tudi v 1. in 2. ligi. Vedno pa ga je privlačilo oblikovanje telesa, trening z utežmi, dvigovanje velikih uteži, kdor dvigne več … Pot v tekmovalni bodybuilding ga je zanesla pri 19 letih in dosegel je 5. mesto med slovensko člansko konkurenco. Ima tudi naslov evropskega prvaka, Mr. Evrope in 3. mesto na Mr. Universum ter 3. mesto Slovenija open. Te naslove je dosegel v kategoriji Junior do 23 let. Bilo je še veliko tekmovanj in visokih uvrstitev, a si je zaželel nekaj počitnic od tekmovanj. A so te »počitnice« trajale celih 20 let. Vmes si je ustvaril družino, uredil dom, treniral pa je ves čas. Od 2021 je ponovno na tekmovanjih v profesionalnih vodah.

Oddaj komentar