Mariborska univerza leto zaključuje dobrodelno

 

Študentski svet Univerze v Mariboru je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor tradicionalno organiziral dobrodelno akcijo zbiranja igrač in sladkarij za otroke iz socialno ogroženih družin. Akcija se je uspešno zaključila v začetku tega tedna. 

Akcija je letos potekala že četrto leto zapored, vsako leto pa je odziv boljši in večji. “Zbrane sladkarije in igrače sta v ponedeljek prevzela predstavnika ZPM Maribor, namenjene pa so za obdarovanje, ki je potekalo včeraj v Domu ustvarjalnosti mladih. Del je ostal še za otroke, ki bodo prihodnji teden počitnice preživljali v Domu Miloša Zidanška na Pohorju,” so sporočili iz Univerze v Mariboru.

FOTO: Patrik Rek
FOTO: Patrik Rek

Predsednica socialno humanitarne komisije pri Društvu prijateljev Maribor, Stanka Damjan je ob pogledu na zbrane dobrine povedala, da je prednovoletni čas, čas za velike in majhne želje velikih in majhnih src. “A kaj, ko je stiska ob izgubi službe, dela, zdravja in morda še česa tista, ki želje postavi na realna tla. Zato vsako leto pomočniki dedka Mraza komaj čakamo, kdaj se bomo lahko spet odpravili po igrače, sladkarije, knjige in drobne pozornosti, ki jih za nas prijazno zbirajo študenti na mariborski univerzi. Hvala vsem in vsakemu posebej za trud in dobro voljo. Hvala za veselje in nasmehe otrok, ki ste jih s tem pričarali. Hvala, da ste se odločili spreminjati svet na bolje,” je dodala Damjanova.

FOTO: Patrik Rek
FOTO: Patrik Rek

Študentom in zaposlenim, ki so sodelovali v akciji, se je v imenu Študentskega sveta zahvalila tudi Špela Mlakar, predsednica stalne delovne komisije za socialne zadeve ŠS UM in dejala, da so tudi letos uspeli končati še četrto uspešno akcijo “Za igriv otroški nasmeh”. “Tudi letos smo študentje in zaposleni zbrali neverjetno veliko igrač, sladkarij, knjig in mnogo drugih pozornosti. Zveza prijateljev mladine pa nam je ponovno omogočila, da smo pri obdarovanju otrok tudi sodelovali in tako bili priča neizmernemu veselju otrok ob pogledu na darila. To je za nas najlepše darilo in potrditev, da smo akcijo uspešno izpeljali,” je še dodala Mlakarjeva.

Oddaj komentar