Mariborska občina z denarjem do številnih načrtovanih projektov

Tako namerava v letu 2018 poleg že načrtovanih 5 milijonov evrov najeti še nekaj več kot 6 milijonov evrov kredita. Ta denar naj bi porabila za izvedbo vrste načrtovanih investicijskih projektov.

“Z reprogramom dolgov smo si ustvarili dodatno polje, s katerim bomo tudi pospešili lokalno gospodarstvo, po drugi strani pa rešili nekatere probleme, ki so že dolgo časa na dnevnem redu in potrebni rešitve v mestu,” je na današnjem srečanju z novinarji v mestni hiši povedal župan Andrej Fištravec.

Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor.

Zaradi nove višine kredita in še nekaterih drugih sprememb bo potrebno sprejeti rebalans občinskega proračuna, ki so ga mestni svetniki letos sprejeli za dve leti. “V nasprotju s preteklimi leti, ko se je rebalans sprejemal zaradi manjšanja obsega načrtovanih investicij, se tokrat zavezujemo v letih 2017 in 2018 realizirati proračun, kot je bil sprejet,” je še poudaril Fištravec.

Dodaten denar potrebujejo med drugim za nakup stavbe Probanke za Mariborsko knjižnico, delno ureditev Koroške ceste, gradnjo dveh cest v industrijski coni Tezno in zahodne tribune na stadionu Ljudski vrt ter urejanje nabrežja Drave in Mestnega parka. Za večino od teh projektov pričakujejo delno sofinanciranje s strani države.

Rebalans bodo mestni svetniki sprejemali na izredni seji 12. oktobra. Še prej se bodo ta četrtek sestali na redni seji, na kateri bodo med drugim potrjevali dokumentacijo, potrebno za prijavo na državne razpise za ureditev Dravske kolesarske poti in park & ride sistemov, nakup šestih novih avtobusov ter izgradnjo podvoza pod železniško progo na Ljubljanski cesti.

VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar