Mariborčanka Polona Hercog v tretjem krogu Wimbledona

Vir: polonahercog.com

Polona Hercog se je uvrstila v tretji krog Wimbledona. Sedaj jo čaka tekma z Svetlano Kuznetsovo, ki je 8. igralka sveta.

“Mislim, da je preboj v tretji krog Wimbledona velik uspeh po vseh stvareh, ki so se mi dogajale, po vseh poškodbah in operaciji. Tudi prebiti se na grand slam skozi kvalifikacije je zelo zahtevno. Tako, da sem s tem rezultatom zelo zadovljna in ponosna na sebe. Ampak stvari, ki sem jih dosegla so za mano, sedaj je treba iti naprej. Trenutno sem zelo motivirana. Tisti čas, ko nisem mogla trenirati, mi je dal misliti, kako bi bilo, če tenisa več ne bi mogla igrati. In vsekakor, ti te stvari dajo ponovn zagon. 

Utrujenost do neke mere je prisotna, to je nekaj normalnega. Mislim, da so tudi ostale igralke utrujene, saj je igranje na travi fizično zelo zahtevno. Pri meni je bolj prisotna ta pozitivna evforija z rezultati, zadovoljstvo na terenu, tako da se potem te stvari izničijo. V naslednjem krogu me čaka zelo izkušena igralka, Svetlana Kuznetsova. Najin edini dvoboj je dobila ona, ampak sedaj je situacija drugačna. Igra se na grand slamu,  na travi. Za mano je veliko tekem, mislim, da se lahko tukaj marsikaj zgodi. Jaz grem v tekmo z veseljem, z zagnanostjo, seveda bom grizla za vsako točko. Upam, da bom lahko prikazala svojo najboljšo igro.” je povedala Hercogova.

Oddaj komentar