Mariborčani prvi v Sloveniji dobili položnice v Braillovi pisavi

Mariborski vodovod se je z današnjim dnem uradno vpisal v zgodovino kot prvo podjetje v Sloveniji, ki je za slepe in slabovidne prilagodilo svojo spletno stran, položnice pa izdalo tudi v Braillovi pisavi.
Slepim in slabovidnim osebam so želeli omogočiti enake možnosti v smislu večje samostojnosti pri urejanju finančnih obveznosti. “Gre za gesto, ki nas nič ni stala, le malo truda in volje je bilo potrebno. Cilj tega je, da se dvigne kvaliteta življenja in, da so lahko tudi slepi in slabovidni ljudje obveščeni na njim najboljši način,” je na današnjim novinarski konferenci povedal Danilo Burnač, direktor Mariborskega vodovoda in pobudnik danes predstavljene ideje. Tako so med svoje uspehe vpisali tudi ta, za Slovenijo edinstven projekt.

 

Razveselili slepe in slabovidne, podjetnikom pa dali zgled
Predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor, Milan Mugerle, je priznal, da so bili v društvu presenečeni, ker se je nekdo prvič na takšen način spomnil nanje. “S takšnimi položnicami bodo lahko sedaj naši člani enakopravno obveščeni o svojih stroških, svoje finance bodo lahko vodili bolj samostojno, kar jim veliko pomeni,” je dejal. Očitno je tako postal Mariborski vodovod zgled za ostaja podjetja. V društvu upajo, da se bodo za podobno potezo izdajanja položnic in ostalih obvestil v Braillovo pisavo lotili še kje. “Vsak bi bil rad natančno obveščen o porabi, da bi lahko potem tudi kaj prihranil. Želimo si, da bi lahko recimo tudi bančne izpiske prejemali na podoben način, s čimer bi bilo naše življenje lažje,” je dodal Mugerle.

Podrobnosti jutri ob 18.30 na BK TV.

Oddaj komentar