Mariborčani so naj prostovoljci

Foto: Rok Černic
Prostovoljci so tisti, zaradi katerih so življenja drugih lepša, vsaj malo nasmejana. Med njimi je veliko širokosrčnih Mariborčanov.

Foto: Rok Černic

Potem, ko je bil lani izbran za naj prostovoljca leta 2015, je bil znan mariborski prostovoljec Rok Černic tudi letos povabljen na najbolj odmevni sprejem najbolj delovnih prostovoljcev v državi. “Tudi letos je bil dogodek prostovoljec leta izjemen in tudi letos priznanje za prostovoljca kar mi pomeni veliko, čeprav je to samo list papirja. Izkušnja je že to, da si nominiran in, da nekdo opazi tvoje delo in doprinos k družbi ter prepoznavi mesta Maribor ter vseh občanov in občank. Letos bi rad čestital vsem mariborskim prostovoljcev, kot tudi Ninni Kozorog, ki je z Društvom Humanitarček bila izbrana za mislim, da Naj Prostovoljski projekt 2016. Letošnji dogodek sem predvsem izkoristil, da sem pozdravil poznane ljudi, podaril predsedniku eno majhno pozornost, in sicer Marcusovo penino, ga pozdravil ter rekel par besed. Bil je izjemno prijazen ter me vprašal kako kaj projekti ter NK Mariboru čestital, da je spet Prvak“, je Rok povedal po letošnji razglasitvi.

Razglasitev naj prostovoljcev leta 2016. Vir: Twitter

Predsednik Pahor jim je čestital

V natečaj Prostovoljec leta je letos prispelo 237 prijav, med njimi tudi letos precej Mariborčanov. V starostni skupini do 19 let je naziv Naj prostovoljke prejela Ajda Augustinovič iz Maribora na predlog Doma pod gorco, in sicer za samoiniciativno prostovoljstvo kljub rosni mladosti. Naj mladinski projekt je postal projekt Projekt Epruvetka na predlog Društva študentov medicine Maribor. Komisija, ki je odločala o Naj nazivih, pa se je odločila podeliti še dve posebni priznanji. Enega od teh je prejelo mariborsko društvo Humanitarček – za posebne dosežke s projektom 30 dni za 30 srčnih dejanj. Predsednik republike Borut Pahor je nagrajencem čestital osebno, vsem prostovoljcem, ki s svojim delom bogatijo našo družbo pa je voščil tudi prek Twitterja.

Vir: Twitter

 

Oddaj komentar