Mariborčan o ledeni Nasipni ulici, Nigrad danes reagiral

Led na Nasipni ulici 25. februarja 2018. Foto: Z. Zinrajh

Ker “nič ne zaleže“, je zgroženi Mariborčan Zvone Zinrajh na naše uredništvo ter župana Andreja Fištravca, podžupana Zdravka Luketiča in Nigrad naslovil skupno elektronsko pošto, v kateri je opozoril na nevzdržno stanje Nasipne ulice. Kot kaže je pomagalo.

Dva kraka Nasipne ulice (od številke 67 naprej) sta bila po besedah Zinrajha v petek (23.2.) ter včeraj poledenela. “Led debeline 6-9 cm, neočiščeno in ne posipano od zadnjega sneženja,” je zapisal in opozoril, da je zaman klical pristojne. “Nigrad je ta del ulice plužil 2 x v petih letih, čeprav smo del naših parcel dali v javno dobro že pred leti in seveda v upravljanje preko MOM Nigradu,” je zapisal Zinrajh. Pošiljanje skupnega elektronskega sporočila očitno je zaleglo, kajti iz Nigrada so nam odgovorili, da so prav ta del Nasipne ulice danes ročno posipali. “Zimska služba se izvaja skladno z izvedbenim planom, ki je bil potrjen in usklajen s strani naročnika, krajevnih skupnosti in mestnih četrti. Predmetna ulica je v 3. prioriteti in gre za slepa kraka Nasipne ulice, katera je zaradi gabaritov in parkiranih vozil večkrat nedostopna. Danes je bil opravljen ročni posip, v prihodnje pa bosta oba kraka prerazporejena v plan pločnikov, kjer vršimo plan pluženja in posipa s traktorji,” so zapisali v pojasnilu.

1 KOMENTAR

  1. HEPAN od IVANA Janše ZINRAJH ko je bil na ‘ablasti’ nič zrihtal in nič delal zdaj pa je pameten. Slika pa sploh ni prava in kaže njegovo Fsrano dvorišče!

Oddaj komentar