Mačja hiša: Se za zapuščenega in užaloščenega muca Jakca obeta ljubeč dom, kjer bo ostal za vedno?

Muc Jakec. Vir: Mačja hiša, Facebook

Muc Jakec, ki so ga posvojitelji po petih letih bivanja pri njih vrnili v Mačjo hišo, je začasno nastanjen pri skrbnici. Muc je še vedno v velikem stresu in žaluje. A obstaja upanje, saj so se javili ljudje, ki bi ga radi za vedno vzeli k sebi.

Pred dnevi smo zapisali zgodbo iz Mačje hiše o petletnem mucu Jakcu, ki naj bi ga po besedah Mačje hiše posvojitelja dala nazaj v Mačjo hišo, ker naj ne bi imela več časa zanj. Ogorčen zapis o posvojiteljih smo delili na našem portalu. Zdaj pa lahko z velikim upanjem zapišemo, da se morebiti po zadnjih šokih temu mucu obetajo boljši časi. Začasno je namreč nastanjen pri skrbnici, ki se trudi, da bi mu stres zaradi zapustitve in prilagajanja na novo okolje omilila.

Zapuščene živali se spopadajo z veliko žalostjo

“Za Jakčevo zgodbo si bomo vzeli čas, so zapisali pri Mačji hiši in dodali: “Da boste mogoče malo bolj razumeli še našo plat zgodbe. To ni kar tako, vzameš mačka, ki so ga njegovi zapustili, daš naslednjemu. To so delo, stroški, ukvarjanje z živaljo, ki žaluje, ki ne je, ki je v ne normalnem stresu. Za vse vas, ki zapuščate, za tiste, ki nameravate zapuščati in za tiste, ki mislite, da smo tisti, ki skrbimo za te živali, iz jekla. No, pa nismo.”

Potrebujejo sočutje in pomoč

Zapisali so še, da so z živalmi sočutni: “Z vsako tako živaljo smo v stresu in stiski tudi mi. Božamo, če dovolijo, tolažimo, se ukvarjamo s tem, da spravijo vase vsaj kak grižljaj hrane. Tako da, premislite, preden posvojite, premislite, preden zapustite. Žival je družinski član, žival to ve, vi ste ji cel svet, ljudje pa se tega mnogokrat ne zavedamo.”

Koliko je vredno delo ljudi, ki pomagajo živalim?

Objavili so še čustven zapis Jakčeve začasne skrbnice: “Žalostna sem. Bil je družinski član. Vse do danes. Vrnjen v zavetišče iz strani lastnikov. Pravzaprav sem ga vzela v svoje začasno skrbništvo da mu sredi najhujše sezone mladičev ne bo treba v nabito polno zavetišče. Je le malo lažje pri nas čeprav tudi mi pokamo po šivih. Lažje za mačka, pa hkrati nič lažje ne zanj, ne za ostale mačke in ne zame. In uro po sprejemu me je oseba ki je z mačkom živela nekaj let blokirala na fb…Podarila pa nama je boks. In toliko je vreden maček ki je z njo živel nekaj let. In toliko je vredno moje delo, moja skrb in odgovornost ko bom za mačka skrbela in mu celila rane, katere so mu pustili. Ker on ne bo nikoli razumel zakaj je moral oditi od tam…”

Jakec gre v svoj novi “za vedno” dom, kjer mu bodo pomagali premagati žalost

Kasneje pa je Mačja hiše še objavila veselo novico. Muc Jakec, ki je bil nekoč Jure, bo šel v svoj “za vedno” dom. “Tam se bodo ukvarjali z njegovim žalovanjem in mu pomagali postati, da bo spet srečen mucek. Čez kak teden ali dva pride še na zobni poseg, ker je sedaj preveč v stresu, da bi ga dajali v anestezijo. Hvala vam, dragi naši, mi smo presrečni. Hvala vsem, ki ste mu ponudili dom, ko bi le bilo tako tudi za druge odrasle in vrnjene, ki pri nas poganjajo korenine.”

Na žalost je zgodb o zapuščenih živalih še vedno veliko, Jakčeva zgodba je le ena od njih. Žal vse živali niti ne dobijo svoje druge ali celo tretje priložnosti, da bi bili pri ljudeh, ki bi zanje ljubeče skrbeli.

Oddaj komentar