Luka Šulič napovedal, da kmalu pride v Maribor

Luka Šulič. Vir: Narodni dom Maribor. Foto: Dejan Bulut

“Z veseljem napovedujem koncert v mojem mestu!” je zapisal Luka Šulič in napovedal, da bo v okviru Festivala Lent nastopal prav v svojem rodnem mestu.

Luka Šulič, ki ga je svet spoznal kot člana slovitega dua 2Cellos, bo nastopil na Rotovškem trgu, enem od odrov Festivala Lent v petek, 27. 8. 2021, s pričetkom ob ob 21. uri

Narodni dom Maribor je koncert, na katerem bosta igrala Luka Šulič na violončelu in Evgeny Genchev na klavirju napovedal kot krono koncertnega poletja v mestu. Zvezdnik, ki je decembra v Awwwditoriju Narodnega doma Maribor poskrbel za daleč najuspešnejši karantenski koncertni dogodek na slovenskih tleh, saj si ga je ogledalo več kot 80.000 gledalcev iz petindvajsetih držav, se vrača na mariborski oder.

Od klasične do popularne in tudi rock glasbe

“V glasbenem svetu ta hip najbolj poznanega Mariborčana ni lahko opisati. Violončelist, ki si ga ves svet lasti od leta 2011, ko ga je presenetil klic Eltona Johna z vabilom, naj ga duet 2Cellos spremlja na koncertni turneji, je kljub svetovni slavi ostal trdno na tleh,” so zapisali v program Festivala Lent in dodali: “Pot do svetovne slave je tlakoval s trdim delom in študijem klasičnega violončela, ki ga je med drugim popeljal tudi na slovito Kraljevo akademijo za glasbo v Londonu. Svojo koncertno pot pa je pričenjal prav v Narodnem domu Maribor, kjer mu je eno prvih priložnosti za nastop s svetovno uveljavljenimi glasbeniki ponudil naš festival Glasbeni september.” Šulič je pravi glasbeni kameleon, saj enako vrhunsko odigra Vivaldijeve Štiri letne čase ali pa Nirvanino Smells Like Teen Spirit. “Malo je glasbenikov, ki zmorejo enako uspešno nagovoriti tako ljubitelje popularne glasbe kot tiste, ki prisegajo na klasiko. Luka to opravi z lahkoto – s svojim strastnim igranjem spravlja najstnice do malone beatlovske histerije, prepriča pa tudi glasbene poznavalce ter pregovorno izbirčne in stroge klasično-glasbene kritike. Tako prvi kot drugi cenijo ter hvalijo njegovo virtuoznost, tehnično podkovanost in perfekcionizem, ki pa nikakor ne pomeni umanjkanja emocij. Svojim občutkom še kako dovoli na plano in prav to njegove nastope naredi še bolj privlačne in vznemirljive ter mu zagotavlja zvesto, predvsem pa izjemno široko občinstvo, s kakršnim se lahko pohvalijo le največji,” je zaključen njegov opis.

Oddaj komentar