Letošnji karierni sejem v Mariboru za osnovnošolce in srednješolce bo z rekordnim številom razstavljavcev

Karierni sejem 2017

V Mariboru pripravljajo karierni sejem, ki bo tokrat z rekordnim številom razstavljavcev. Na sejmu za osnovnošolce bo 98 razstavnih enot, na sejmu za srednješolce pa kar 118. Obisk sejma je v celoti brezplačen.

Karierni sejem bo potekal dva dneva, in sicer za osnovnošolce v torek, 15. novembra, od 8. do 18. ure, za srednješolce pa v četrtek, 17. novembra, od 8. do 18. ure, v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ulica 26 v Mariboru.  Včeraj so predstavili vsebine  sejma in njegov namen.

Predstavitev Kariernega sejma 2022 s sloganom Vesolje priložnosti

S sloganom Vesolje priložnosti

Karierni sejem 2022 – sejem poklicev in priložnost, ki letos poteka pod sloganom Vesolje priložnosti, je že sedmi, ki ga organizira Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor, Univerzo v Mariboru, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova in Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

Organiziran bo prevoz učencev iz oddaljenih mariborskih šol

Organiziran prihod na Karierni sejem je potrdilo 38 osnovnih šol, od tega 20 iz MO Maribor, kjer se pričakuje okoli 2.000 učencev in 11 srednjih šol, od tega 10 iz MO Maribor, kjer se pričakuje okoli 1.500 dijakov in dijakinj. Letos bo MO Maribor na željo mariborskih osnovnih šol prvič organizirala prevoz učencev iz oddaljenih mariborskih osnovnih šol na Karierni sejem.

Sejem je namenjen učencem, dijakom, staršem in odraslim

“Karierni sejem je namenjen učencem višjih razredov oz. letnikov, staršem ter svetovalnim in drugim strokovnim delavcem s področja karierne orientacije mladih. Z izvedbo Kariernega sejma želimo mladim iz našega mesta in širše regije na enem mestu predstaviti možnosti, ki jih imajo ob nadaljevanju svoje izobraževalne ali poklicne poti,” sporočajo z Mestne občine Maribor in  dodajajo: “S Kariernim sejmom si prizadevamo preventivno prispevati k preprečevanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na lokalnem trgu dela, kot tudi pomagati pri izvajanju programov karierne orientacije v osnovnih in srednjih šolah. Posebno pozornost zato namenjamo deficitarnim poklicem v Mariboru in širši regiji.”

Na Kariernem sejmu se bodo predstavljale izobraževalne ustanove, podjetniki in obrtniki, javne službe, mladinski centri, ki delujejo v Mestni občini Maribor, in organizacije, ki delovno usposabljajo in zaposlujejo mlade s posebnimi potrebami, ter druge javne in zasebne organizacije, ki zaposlujejo, usposabljajo ali izobražujejo kadre.

karierni sejem 2018

Predvidoma v ponedeljek, 14.11., ob 16. uri in do torka do 15. ure bomo zaprli nekaj parkirnih prostorov (do 20) na Gregorčičevi ob Ljudskem vrtu. Od ponedeljka, 14.11., do četrtka, 17.11, se pričakuje povečan promet na Gregorčičevi ulici ob Ljudskem vrtu, predvsem 15.11. od 8 do 15. ure, zato vse udeležence prometa prosimo za strpnost.

Več informacij o celotnem programu je na voljo na portalu mladi mladim.

Oddaj komentar