Letošnji, jubilejni Lampiončki odpovedani

Lampiončki. Vir: arhiv Lokalec.si

Zaradi trenutnih razmer je najbolj tradicionalna množična študentska prireditev v Sloveniji Lampiončki za letošnje leto odpovedana. Vsako leto prireditev sicer pripravlja Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), a je zaradi trenutne situacije, ki vlada v Sloveniji in po svetu, odpovedana. Dogodek bi moral biti 19. maja 2020, letos bi praznovali tudi 40 let od svoje prve izvedbe. A na okrogli jubilej bo treba počakati do naslednjega leta.

Dejan Glazer, predsednik ŠOUM, ob odpovedi Lampiončkov dodaja: “Trenutno so na prvem mestu zdravje, družbena odgovornost ter zavedanje, da moramo skupaj premagati nadležno situacijo, ki nas je doletela vse. Žalosti nas, da letos študentje ne bomo mogli zaključiti študijskega leta na ‘praznik študentov’, hkrati pa bomo svojo energijo že sedaj usmerili v leto 2021 in verjamemo, da bomo takrat skupaj primerno obeležili 40 let Lampiončkov.” Simbol študentskih iger je že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so Lampiončki prerasli v pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih.

Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije. Prvi Lampiončki so bili organizirani že leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji.

Oddaj komentar