Lekarniška zbornica opozarja, da okuženi z novim koronavirusom pogosto prihajajo v lekarne

Vir: Arhiv Lokalec.si

Farmacevte skrbijo pogosti obiski posameznikov, ki v lekarne prihajajo okuženi z novim koronavirusom, so opozorili v Lekarniški zbornici Slovenije. Skrbi povzroča vse večja obolevnost med zaposlenimi in posledično pomanjkanje kadra. Neodgovorno ravnanje posameznikov bi lahko privedlo tudi do zaprtja posameznih lekarn, so še opozorili.

Zaradi izpostavljenosti pa zaposleni v lekarnah čutijo tudi veliko stisko, da bi okužbe prenašali domov, so v sporočilu za javnost povzeli besede predsednice Lekarniške zbornice Darje Potočnik Benčič. Neodgovorno ravnanje bi lahko privedlo tudi do zaprtja posameznih lekarn, kar bi bilo še posebej težavno v manjših krajih, ko bi lahko ljudje čez noč ostali brez zdravil, so še opozorili.

“Zagotavljanje neprekinjene preskrbe z zdravili je v dani situaciji izredno pomembno. Poskrbeti želimo za vse uporabnike. To lahko storimo le, če zaposleni v lekarnah ostanemo zdravi. Ponovno vljudno naprošamo obiskovalce, naj v primeru okužbe ali znakov respiratornih bolezni ne obiskujejo lekarn in naj opravke zanje opravijo drugi zdravi posamezniki,” je ob opozorilu pozvala Potočnik Benčičeva.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar