Lehen odrezan od sveta

V občini Podvelka nevihta in dež povzročata težave. Po poročanju SPIN – a je meteorna voda zalila več objektov, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov, ceste so povsem neprevozne.

Po poročanju bralke N.N. je “huda ura zajela Lehen.” “Cesta je povsem neprevozna, kleti so poplavljene, ne vemo kako in kaj bo še čez noč,” je povedala N.N. Po njenih besedah so na pomoč že priskočila prostovoljna gasilska društva, in sicer PGD Brezno – Podvelka, PGD Kapla, PGD Ožbalt, PGD Ribnica: enota Ribnica, enota Josipdol, VOC Celje.

Na cesti Podvelka – Lehen se je zaradi meteornih vod sprožilo veš plazov, nekateri ogrožajo hiše.

Zaradi naraslih potokov je nastala velika škoda na infrastrukturi. Voda je zalivala tudi kleti hiš. Prav tako se je na železniški progi Maribor – Prevalje, malo pred krajem Podvelka, prožil plaz, katerega sanirajo dežurni delavci Slovenskih železnic.

Dopolnjeno danes ob 22:10

Po poročanju SPIN-a  je danes okrog 18.00 na cesto Ruta–Lovrenc na Pohorju, občina Lovrenc na Pohorju, neurje z močnim nalivom naneslo kamenje. Cesta je bila neprevozna tudi zaradi več podrtih dreves. Obveščeni so bili delavci cestnega podjetja CP Ptuj.

Na cesti Podvelka – Lehen se je zaradi meteornih vod sprožilo veš plazov, nekateri ogrožajo hiše.

Aktivirali so tudi Občinski štab Civilne zaščite občine Podvelka. Na terenu je v pomoč tudi gradbeni stroj, še poroča SPIN.

Oddaj komentar