Lano čaka dolgotrajno okrevanje

FOTO: Facebook profil Marjan Beranič

Kot smo že poročali, je 7-letna Lana Beranič iz Maribora uspešno prestala zapleteno operacijo deformiranih stopal na Floridi. Lana je tja odpotovala 1. januarja tega leta in se po slabem mesecu po operaciji počuti odlično.

Lana je na Florido odpotovala s svojim očetom Marjanom Beraničem in starejšo sestro Tamaro. Njenega očeta Marjana smo vprašali kako se Lana počuti po skoraj mesecu dni po operaciji stopal in na kratko je odgovoril, da se počuti veliko bolje.

Lana lepo okreva, vendar bomo morali podaljšati bivanje na Floridi za en mesec. Nov prihod domov je tako predviden 10. marca. Zaradi šivov namreč ne sme stopiti na noge, zato tudi ne more opravljati vseh terapij, ki so bile predvidene,” nam je pojasnil Marjan. Terapije tako izvajajo samo enkrat na teden in ne vsak dan, kot je to bilo predvideno. Lana zaenkrat opravlja samo vaje za kolena in gležnje, ne pa za stopala, kot bi naj.

FOTO: Facebook profil Marjan Beranič
FOTO: Facebook profil Marjan Beranič

Zdravniki so zelo prijazni, povsem se predajo pacientu in ti vedno dajo vedeti, da ne more iti nič narobe. Kaj takega še nisem videl in verjetno tudi ne bom,” o izkušnji z osebjem v floridski bolnišnici razlaga Marjan.

FOTO: Facebook profil Marjan Beranič
FOTO: Facebook profil Marjan Beranič

Pred Lano je tako še dolga pot okrevanja, vendar glede na njeno dobro voljo in optimizem, bo tudi to obdobje hitro minilo. Tako da še vedno držimo pesti, da bo Lana kmalu lahko obula čisto prave “punčkaste” čevlje in da bo seveda kmalu doma.

Oddaj komentar