Lani je bilo v Mariboru 32 odstotkov več nočitev in 43 odstotkov več prihodov gostov kot leta 2020

Vir: Pixabay.com

V Mariboru so lani zabeležili 256.470 nočitev in 103.502 prihodov gostov, kar je precej več kot v letu 2020. Več nočitev so ustvarili tuji gostje, je pa bilo po ocenah Zavoda za turizem Maribor na območju Mestne občine Maribor unovčenih za 40 odstotkov več turističnih bonov iz leta 2020 kot leto prej.

Lani je bilo v Mariboru 32 odstotkov več nočitev in 43 odstotkov več prihodov gostov kot leta 2020. Domači gostje so ustvarili 21 odstotkov nočitev, tuji pa 79 odstotkov, pri čemer je bilo največ tujih turistov iz Nemčije, Srbije, Poljske, Italije in Avstrije.

Povprečna doba bivanja je bila 2,5 dneva

Največ nočitev pa so, kot so danes sporočili iz Zavoda za turizem Maribor, zabeležili v juliju, avgustu in oktobru. V času božično-novoletnih praznikov je bila zasedenost ponudnikov hotelskih namestitev več kot 75-odstotna, na Pohorju celo 90-odstotna.

Mariborski turistično-informacijski center je lani obiskalo 25 odstotkov več, Hišo Stare trte pa 67 odstotkov več turistov kot pred dvema letoma. Povsod so našteli več tujih obiskovalcev.

Ker je vlada zaradi epidemije državljanom lani podelila nove bone in podaljšanja veljavnost tistih iz leta 2020, so na Zavodu za turizem Maribor glavnino promocijskih aktivnosti izvajali na domačem tržišču. Kot so zapisali, je število sledilcev na njihovih družabnih omrežjih Visit Maribor zraslo za 20 odstotkov, medtem ko so z digitalnim oglaševanjem dosegli 1,6 milijona uporabnikov oz. več kot 18 milijonov prikazov oglasov.

 

vir: lokalec.si

Oddaj komentar