Kustečeva ostaja ministrica za izobraževanje

Opozicijskim LMŠ, SD, Levici in SAB v DZ ni uspelo zbrati dovolj glasov v podporo interpelaciji ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec.

Za interpelacijo je glasovalo 38 poslancev, proti jih je bilo 41

Da bi interpelacija uspela, bi jo moralo podpreti najmanj 46 poslancev. Za interpelacijo so glasovali poslanci predlagateljic interpelacije LMŠ, SD, Levice in SAB, proti pa poslanci SDS, SMC, NSi, poslanec poslanske skupine DeSUS Robert Polnar in oba manjšinska poslanca. Poslanci SNS se glasovanja niso udeležili.

V koaliciji so delo ministrice ocenili kot dobro, četudi ni bilo brez napak. A slednje je, kot je bilo slišati, razumljivo glede na to, v kakšnih razmerah je morala sprejemati odločitve.

Ob koncu današnje razprave je sicer ministrica ocenila, da je ta prinesla dve ključni sporočili, to je, da se vsi strinjajo, da otroci in šolarji sodijo v vrtce in šole, ter da so vsi znova končno prepoznali, kako pomembno mesto v naši državi ima polje vzgoje in izobraževanja. Obljubila je, da si bo še naprej zavzemala za avtonomijo vseh, ki tvorijo šolsko polje.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar