KUD Coda zaključuje šolsko leto s tradicionalnim koncertom

Vir: Facebook, delavnica brazilskih ritmov

Kulturno umetniško društvo (KUD) Coda tudi letos v velikem slogu in s številnimi zanimivimi glasbenimi dogodki in brazilskimi ritmi zaključujejo šolsko leto. 

KUD Coda organizira in izvaja individualne glasbene delavnice. V teh delavnicah mladi mentorji s sodobnimi pristopi podajajo svoje glasbeno znanje udeležencem. Starost udeležencev delavnic ni pomembna, prav tako ni pomembno predznanje, saj mentorji pripravijo poseben program za vsakega udeleženca. Pri tem upoštevajo njegovo predznanje, nadarjenost in seveda njegove želje. Ob koncu šolskega leta pa prirejajo glasbene dogodke, ki se bodo odvijali od sredine maja pa do konca junija.  

Dogajanje se bo začelo že to soboto, 13. maj, ob 18. uri v Vetrinjskem dvoru v Mariboru z zborovskim doživetjem s KUD Coda v Čitalnici na dvorišču. Predstavili se bosta kar dve vokalni zasedbi KUD-a Coda – Vokalni skupini in Mešanemu pevskemu zboru. Zborovodja Vokalne skupine je Nina Fajertag, Mešanemu pevskemu zboru pa dirigira Lea Gačnik. V četrtek, 18. maja ob 18. uri bo na odru pred domom Danice Vogrinec na otvoritvi Večgeneracijskega centera Štajerska (VGC) Štajerska predstavil Coda bend . Petek 19. maja se pa lahko udeležite delavnice brazilskih ritmov ob 18. uri v prostorih KUD Coda. Na delavnici bodo z Michelom Oliveiro dos Passos Feliciano iz Brazilije, ki ima večletne izkušnje poučevanja v Braziliji in Avstriji. Število udeležencev je omejeno.

 

Oddaj komentar