Krvodajalska akcija Univerze v Mariboru – Poženi srce, daruj kri!

Študentski svet Univerze v Mariboru tradicionalno pod sloganom »Poženi srce, daruj kri« organizira krvodajalske akcije, tudi letos na prilagojen način. Pridružite se nam na krvodajalskih akcijah in nekomu rešite življenje!

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru bodo potekale v 3 terminih. Krvodajalse akcije bodo izvedene na Medicinski fakulteti UM (Taborska ulica 8).

– v ponedeljek, 15. marca 2021, med 7. in 13. uro na Medicinski fakulteti,
– v torek, 16. marca 2021, med 7. in 13. uro na Medicinski fakulteti,
– v torek, 23. marca 2021, med 7. in 13. uro na Medicinski fakulteti.

Zaradi epidemije, so zaloge krvi še manjše kot po navadi, zato vse vabijo, da stopimo skupaj in pomagamo bolnikom. Zato poženi srce, daruj kri in pomagaj rešiti življenja tudi ti!

Prosimo, da se na izbran termin krvodajalske akcije predhodno prijavite. Za udeležbo na krvodajalski akciji je še vedno potrebna predhodna rezervacija termina na telefonski številki 02/321 – 2271 ali 041/ 320 -796.

Tovrstne akcije že tradicionalne

Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru potekajo že 16. leto zapored, trenutno na prilagojen način. Na njih tradicionalno združijo moči študentje in zaposleni Univerze v Mariboru in skupaj nesebično pomagajo ljudem, ki pomoč resnično potrebujejo. Že nekaj decilitrov krvi lahko reši življenje! Vsak udeleženec krvodajalske akcije prejme tudi malico za zraven.

Pomembno je, da se kot krvodajalec na odvzem krvi ustrezno pripravite. Pred darovanjem krvi se mora krvodajalec počutiti zdravo in spočito. Ne prihajajte tešči, obvezno pojejte nemasten obrok – kruh z marmelado, čaj, sadni sok ali kavo.

Darujejo tako lahko vsi, ki ste dobrega počutja in zdravi, ki ne kažete znakov respiratornih okužb.

Trenutno niste primerni za darovanje krvi:

– če ste v zadnjih 14 dneh bili v državah, ki niso na seznamu epidemiološko varnih držav,
– če imate prehlad, kašljate, kihate,
– imate povišano telesno temperaturo,
– prebolevate nalezljivo bolezen,
– ste bili v stiku z obolelo osebo,
– ste v zadnjih 28 dneh preboleli nalezljivo bolezen,
– če ste bili cepljeni.

Oddaj komentar